Singlereizen - vergelijk de beste single reizen

Sinds enkele jaren zijn singlereizen een zekere hit geworden onder singles. Reisorganisaties beseften snel dat er een doelgroep bestaat die niet altijd graag een reis wil delen met families en paren. Daarom kwamen singlereizen met een speciaal opgestelde programma gepland voor deze specifieke doelgroep op gang. Nu zijn reizen voor singles een van de beste opties wat een vrijgezel zich kan bedenken op dit gebied. Ben jij single en zoek je een rondreis die je met andere singles wilt delen, lees dan snel verder voor de beste single vakanties.

Voordelen van single vakanties

Single reizen heeft grote voordelen anders hadden de grote reisorganisaties geen stappen ondernomen om deze doelgroep te benaderen en te bevredigen. Ten eerste zijn single vakanties gepland naar de behoeftes en voorkeuren van singles. Waar houden singles van en welke activiteiten en/of bestemmingen zouden leuk zijn om met andere singles te delen? Deze en andere soortgelijke vragen worden als basis gesteld bij het opstellen van een single reisprogramma door reis aanbieders. Er bestaan zelfs single reizen bestemd voor een specifieke leeftijdsgroep. Zo kun je kiezen voor een 30+, 40+, 50+ of 60+ single vakantie waarbij je alleen met vrijgezellen van je eigen leeftijdsgroep te maken krijgt. Een ander voordeel is het feit dat je alleen met singles bent en geen groep met families en verliefde paren om je heen, waardoor je jezelf een beetje verlaten kan voelen. Met alleen singles om je heen zal je je veel meer op je gemak voelen, want jullie allemaal delen dezelfde status en voorkeuren. En het grootste voordeel van een single reis is dat je waarschijnlijk niet single van je vakantie kunt terug komen. Wie weet zit er een leuk iemand in de groep en kom je de liefde van je leven wel tegen!

Singlereizen vs. groepsreizen

Hierboven zijn er enkele voordelen van groepsreizen aangegeven, toch twijfelen veel singles of ze met een singlereis of een groepsreis mee willen gaan. Hier onder zijn enkele feiten van singlereizen en groepsreizen weergegeven om beter te kunnen overwegen voor welke soort reis u wilt kiezen:

  • Tijdens groepsreizen reist u met een groep mensen bestaande uit koppels, families met kinderen, oudere paren, oude en jonge singles en vriendengroepen. Tijdens singlereizen bestaat de groep alleen uit singles. Soms reizen vrienden van singles  ook mee tijdens dezereizen, maar veelal zijn het alleen singles die voor de reis kiezen.
  • De meeste groepsreizen hebben een  standaard programma die passend is gemaakt voor elke leeftijdsgroep en relatiestatus. Bij singlereizen worden er ook specifieke reisprogramma’s opgenomen wat reizen voor single meer aantrekkelijk maakt, zoals avontuurlijke activiteiten, uitgaan, etc.
  • Singlereizen leiden vaker tot vriendschappen en leukere contacten dan groepsreizen. Tijdens groepsreizen worden er vaker kleine groepjes in een grote groep gevormd, bij singlereizen staat iedereen meer open voor contacten, omdat iedereen hier op ingesteld is.

Wat voor single reizen bestaan er?

Onze ondergenoemde reisorganisaties bieden verschillende soorten singlereizen aan. Bij Kras kun je single weekends en vakanties vinden die in ons land of niet ver van ons land liggen. Zo zijn de single wandelweekend in Valkenburg en de 5-daagse fietsvakantie in Limburg van Kras erg leuk om te doen.  Een tikje verder kan ook bij Kras met de 10-daagse reis naar Kroatië en Barcelona. Er bestaan ook speciale Kerstvakanties voor singles. Dat betekent dat je gezellig met anderen Kerst en Nieuwjaar kunt vieren. Met Shoestring is het een ander verhaal. De singlereizen van Shoestring gaan zelfs zo ver als Argentinië, Indonesië, Cuba en Brazilië met een afwisseling van activiteiten zoals kanoën, fietsen en rust aan het strand. Voor Baobab geldt hetzelfde; verre rondreizen met veel activiteiten, terwijl er ook culturele rondreizen in Jordanië, Oost Turkije, Sicilië en Andalusië geboekt kunnen worden. Sawadee concentreert zich ook op cultuur, maar richt zich meer op natuur. Wandelingen en tochten in de meest speciale natuurlijke omgevingen zijn inbegrepen in het reisprogramma. Bij de single reizen van Sawadee geldt ook dat men geen single hoeft te zijn om mee te reizen. Degenen die een partner hebben en door de omstandigheden niet met de partner kunnen reizen, kunnen meedoen aan de singlereizen van Sawadee.

Lengte en budget van een singlereis

Singlereizen zijn net zo gevarieerd als groepsreizen; er bestaan reizen vanaf 3 tot 29 dagen. Dat betekent dat de enige feit waarmee men rekening mee moet houden het aantal beschikbare vakantiedagen zijn. Qua budget zijn er ook vele mogelijkheden. De goedkoopste 3-daagse single vakanties van Kras beginnen bij 139 euro. Een heerlijke 10-daagse single vakantie in Kroatië is te genieten voor maar 529 euro bij Kras. De andere reis aanbieders met verre single reizen hebben een prijs range van 1100 euro tot ongeveer 4000 euro afhankelijke van de lengte en intensiviteit van het reisprogramma. Kijk snel naar de onderstaande reis aanbieders en kies een rondreis dat bij jou past!


Singlereizen vergelijken - de volgende reisorganisaties bieden single reizen aan:

Bijna elke spraakmakende reisorganisatie heeft een aparte niche voor singlesreizen. Singles hoeven zich daarom geen zorgen meer te maken om aan een leuke rondreis  te vinden en een leuke tijd te beleven. Vergelijk hieronder alle reisorganisaties die singlereizen aanbieden en kies een singlereis die aan al uw wensen voldoet!

Shoestring: Groepsreizen voor alleenreizenden (tip)

KRAS Singles aanbiedingen

Sawadee - Single reizen

 

 

Deutsch Contact

Vind ons op Facebook
Volg ons